Vihervuori, Aimo

kauppaneuvos, 1922–2007

Toimitusjohtaja, kauppaneuvos Aimo Vihervuori valmistui agronomiksi, mutta teki työuransa Hämeen Sanomissa: hän oli lehden ilmoituspäällikkö, apulaisjohtaja ja lopulta toimitusjohtaja 23 vuotta – toimitusjohtajana hän oli 1964–1987 ja kuului vielä sen jälkeen lehden hallitukseen vuoteen 1994.

Vihervuoren aikana Hämeen Sanomat kehittyi maan johtavien maakuntalehtien joukkoon, ja hänen ansiotaan oli pitkälti lehden painotekninen kehitys: hän oli valmis kokeilemaan uusia, moderneja kirjapainon kehitysaskelia.

Vihervuoren ura Hämeenlinnan kaupungin luottamustoimissa hakee vertaistaan. Hän oli valtuuston jäsen 40 vuotta, 1957–1996, toiseksi pisimmän ajan Hämeenlinnan historiassa Arvi A. Kariston jälkeen. Hän oli useaan otteeseen valtuuston varapuheenjohtaja, ja myös sen puheenjohtaja – kokoomuslaisena vasemmistoenemmistöisessä valtuustossa – valtuustoryhmien tekemän sopimuksen nojalla vuodet 1985–1986. Hän oli myös toistakymmentä vuotta kaupunginhallituksessa. Vihervuori oli merkittävissä tehtävissä myös maakunnallisesti, Kanta-Hämeen seutukaavaliitossa ja Hämeen Maakuntaliitossa.

Itse hän piti tärkeimpänä saavutuksenaan Kanta-Hämeen Keskussairaalahankkeen loppuunsaattamista. Tämän lisäksi hänellä oli suuri joukko merkittäviä luottamustehtäviä muun muassa Säästöpankkilaitoksessa, Kanta-Hämeen kauppakamarissa, Hämeenlinnan Sato Oy:ssä, Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisessa, Maanpuolustuksen Tuki ry:ssä. Eläkevuosinaan hän keskittyi sotaveteraanien aseman parantamiseen. Kauppaneuvoksen arvon Vihervuori sai 1979.

Kortteli

  • 30Kortteli 30

Vihervuori, Aimo

kauppaneuvos, 1922–2007

Lue lisää